پانزده ماده غذایی سرشار از ویتامین ث

نویسنده / نویسندگان :  سارا عیش‌آبادی
مترجم : 
کلید واژه :  ماده غذایی ـ سرشار ـ ویتامین ث ـ توت ـ کلم ـ آناناس ـ گوجه ـ سیب‌زمینی ـ پرتقال ـ کیوی
چکیده :  توت میوه‌ای مغذی و انرژی‌زا است که سرشار از ترکیبات سالم مانند فولات، فیبر و مواد شیمیایی گیاهی است که در تقویت حافظه، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان نقش بسزایی دارد. زغال اخته و توت فرنگی منابع غنی از ویتامین ث هستند. از فواید گوناگون ویتامین ث می‌توان به تقویت دستگاه ایمنی و بافت همبند اشاره کرد.
منابع :  مجله کانادایی سلامت برتر

انواع توت
توت میوه‌ای مغذی و انرژی‌زا است که سرشار از ترکیبات سالم مانند فولات، فیبر و مواد شیمیایی گیاهی است که در تقویت حافظه، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان نقش بسزایی دارد.
زغال اخته و توت فرنگی منابع غنی از ویتامین ث هستند. از فواید گوناگون ویتامین ث می‌توان به تقویت دستگاه ایمنی و بافت همبند اشاره کرد. 

 
خانواده کلم
کلم‌ها از جمله کلم بروکسل و چوی بوک (کلم چینی) پادشاهان دنیای تغذیه هستند. این نوع کلم به دلیل دارا بودن ترکیبات محافظت‌کننده عروق و غنی بودن از مواد مغذی به مبارزه با بیماری‌هایی مثل سرطان و بیماری‌های قلبی کمک بسیار می‌کنند.
کلم خام از بهترین منابع ویتامین ث است. در صورت نیاز به پختن بهتر است آن را آب پز کرده و یا در مایکروویو آماده کنیم. در صورت نیاز تنها باید به میزان بسیار اندک سرخ شود تا مواد مغذی کلم حفظ گردد.
مرکبات
مرکبات معدن غنی مواد مغذی مانند ویتامین ث، پتاسیم، پکتین و مواد شیمیایی گیاهی هستند. که در موارد بسیاری از جمله آلرژی، آسم، سرطان، بیماری‌های قلبی، آب مروارید، سکته مغزی و سرماخوردگی به کار می‌آیند.
کیوی
این میوه پشمالوی تخم مرغی شکل علاوه بر اینکه منبع خوب ویتامین ث است، سرشار از ترکیبات شیمیایی گیاهی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش بسزایی دارد. و در پیشگیری از بیماری‌های چشم، سرطان و بیماری‌های قلبی موثر است.
کیوی منبع استثنایی ویتامین ث است. به نظر می‌رسد خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ث سبب جلوگیری از آب مروارید شود.
هر فنجان کیوی چیزی حدود 75 میلی گرم ویتامین ث دارد. بهتر است کیوی به صورت خام مصرف شود تا ویتامین ث از بین نرود.
چنانچه که می‌خواهید کیوی را با گوشت، مرغ و یا ماهی مصرف کنید، غذا را بلافاصله سرو کنید. چرا که آنزیم اکتیندین کیوی باعث نرم شدن پروتئین گوشت می‌شود.
خربزه، طالبی، هندوانه و...
رایحه ملایم میوه‌های معطر این خانواده به علت وجود میزان بالای مواد مغذی در این میوه‌ها است. تمام میوه‌های این خانواده از خربزه تا طالبی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند آکنه، تعدادی از سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی ـ عروقی، مشکلات تنفسی و ضعف بینایی کمک کنند. خربزه و طالبی به صورت خاص (حدود 50 میلی‌گرم در هر فنجان) سرشار از ویتامین ث هستند.
برای حفظ بهتر ویتامین ث این میوه‌ها را به صورت کامل خریداری کنید. چرا که بعضی از مواد مغذی مانند ویتامین ث در مجاورت هوا کاهش می‌یابند.
نخود فرنگی
نخود فرنگی تازه و شیرین منبع خوبی برای آهن و پروتئین گیاهی است. بنابراین نخود فرنگی غذای مناسب برای گیاه‌خواران است. نخود فرنگی خطر ابتلا به تعدادی از سرطان‌ها، افسردگی و کلسترول بالا را کاهش می‌دهد.
به عنوان یک آنتی اکسیدان ویتامین ث می‌تواند با از بین بردن رادیکال‌های آزاد از خطر ابتلا به آب مروارید بکاهد.
فلفل‌ها
فلفل دلمه و فلفل‌های تند به غذای شما رنگ و طعم می‌دهد و علاوه بر این از شما در برابر بیماری‌های قلبی، کاهش دید و احتقان بینی محافظت می‌کند.
فلفل‌ها منبع غنی ویتامین ث هستند. جالب است که بدانید در یک فنجان فلفل دلمه تازه حدود 133 میلی‌گرم ویتامین ث وجود دارد. در حالی که در یک فنجان آب پرتقال این رقم 82 میلی‌گرم است.
آناناس
از زمان‌های دور تا به حال از آناناس برای ناراحتی‌های روده و بهبود یبوست استفاده شده است. این میوه استوایی همچنین به خاطر آنزیم‌های ضد التهاب و ترکیبات شفابخشی که سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند مشهور است.
آناناس برای استخوان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی نیز مفید است (حدود 25 میلی‌گرم در هر لیوان). بنابراین این میوه می‌تواند روند بهبود زخم‌ها را تسریع و از مشکلات جدی چشمی‌ و بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.
سیب زمینی
سیب زمینی این کانادایی مشهور که گاهی با پوست سرشار از فیبر خود سرو می‌شود سرشار از ترکیبات مغذی و شفابخش است. با استفاده از سیب زمینی این محصول کم کالری در فرم فرآوری نشده خود می‌توانید از شر کالری‌های اضافه خلاص شوید.
به دلیل استفاده گسترده از این محصول سرشار از ویتامین ث، سیب زمینی منبع اصلی ویتامین ث در رژیم خوب است.
سبزیجات سالاد
سالاد خود را همراه با سبزیجات سرو کنید تا مقدار فیبر و آنتی اکسیدان دریافتی خود را بالا ببرید.
کاسنی تلخ، کاسنی بری، کاسنی اندیو و شاهی حاوی هزاران ماده مغذی هستند که به سلامتی شما کمک می‌کنند.
اسفناج
اسفناج منبع غنی آهن نیست. اما در عوض سرشار از کاروتنوئیدهای ضد بیماری و ترکیبات شیمیایی گیاهی است که همراه با ویتامین‌ها از خطر ابتلا به سرطان، کلسترول بالا و از دست دادن بینایی می‌کاهد.
ویتامین ث موجود در اسفناج از دژنراسیون ماکولا، آرتروز و سکته قلبی جلوگیری می‌کند.
سیب زمینی شیرین
یکی از سبزی‌های بسیار مغذی سیب‌زمینی شیرین می‌باشد که سرشار از کاروتنوئید و فیبر است. ویتامین ث موجود در این سبزی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان، افسردگی، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های چشم را کاهش دهد.
گوجه فرنگی
تا می‌توانید گوجه فرنگی بخورید چرا که گوجه فرنگی سرشار از ترکیبات شیمیایی گیاهی و مواد مغذی است که همراه با هم علیه سرطان به ویژه سرطان پروستات، بیماری‌های پوستی و گرفتگی رگ‌ها مبارزه می‌کنند.
ویتامین ث موجود در گوجه فرنگی که به طور عمده به شکل ژل مانند اطراف دانه‌های گوجه فرنگی را فرا گرفته می‌تواند از شما در برابر بیماری‌های قلبی، عفونت‌های تنفسی، سرطان پوست و از دست دادن بینایی محافظت کند.
شلغم
شلغم، این ریشه‌زمینی با آن طعم شیرین و دودی خود منبع خوبی از ویتامین ث و بعضی از آمینواسیدهای ضروری است.
کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر موجود در شلغم خاصیت درمانی آن را افزایش می‌دهد. به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند، ویتامین ث می‌تواند به کنترل رادیکال‌های آزاد کمک کرده و ایمنی بدن را بالا ببرد.
کدو حلوایی
کدو حلوایی و تمام هم خانواده‌های آن مانند بلوط و کدو تنبل سبزیجات خوش‌رنگ و خوشمزه‌ای هستند که از ابتلا به آکنه، بیماری‌های قلبی و چاقی جلوگیری می‌کند.

کدو تنبل منبعی غنی از ویتامین ث است (31 میلی‌گرم ویتامین ث در هر فنجان).



منبع: مجله دانشمند شماره 616 بهمن 1393

مجله دانشمند 616

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.