باغداری هوشمند

نویسنده / نویسندگان :  مسعود زرفشانی
مترجم : 
کلید واژه : 
چکیده :  از آنجایی که مشاغل در حال پیشرفت و هوشمند شدن هستند، باغداری هم از این قاعده مستثنی نیست و فناوری‌هایی برای بهبود بخشیدن و هوشمند کردن آن تولید شده است.
منابع :  edyn.com/angel.co


از آنجایی که مشاغل در حال پیشرفت و هوشمند شدن هستند، باغداری هم از این قاعده مستثنی نیست و فناوری‌هایی برای بهبود بخشیدن و هوشمند کردن آن تولید شده است.

در این خبر قصد داریم تا شما را با دو نمونه از بهترین فناوری‌های باغداری و کشاورزی آشنا کنیم.


 

 روبات آبپاش هوشمند

هنگام آبیاری به ویژه در فصل گرما متاسفانه آب زیادی مصرف می‌شود. در جایی که می‌توان با مصرف کمتر از نیمی ‌از همان مقدار آب هدر رفته گیاهان را سیراب کرد. البته پیش از این چاره‌هایی همچون آبیاری قطره‌ای برای حل این مشکل به کار گرفته شده، اما فناوری اکنون راه‌های بهتری دارد.


یکی از این روش‌ها روبات آبپاش هوشمند موسوم به "قطره" است که سازندگانش ادعا می‌کنند این روبات می‌تواند مصرف آب را تا 90 درصد کاهش دهد. این وسیله که مجهز به وای فای است، به گوشی متصل شده و با نرم‌افزار مخصوص خود کنترل می‌شود.


برای استفاده از این برنامه، گیاهانی که به آبیاری نیاز دارند و همچنین مکان آنها را در باغ یا زمین وارد می‌کنید. بعد از آن وسیله به شکل خودکار و با توجه به اطلاعات آب و هوا و خاک، مقدار و زمان آبیاری مورد نیاز برای هر گیاه را مشخص می‌کند و در زمان مورد نظر شروع به آبپاشی می‌کند. 


"قطره" می‌تواند تا حدود 5/9 متر را آبپاشی کند. حال تعداد استفاده از این روبات به مساحت زمین بستگی دارد.
 همچنین به گفته سازندگانش، این وسیله باعث می‌شود تا به طور میانگین 263 دلار در سال در مصرف آب صرفه‌جویی شود.
البته قیمت 300 دلاریش زیاد ارزان نیست، اما اگر واقعا بتواند تا 90 درصد مصرف آب را کاهش دهد، خریدنش دور از لطف نیست.


حسگر هوشمند:
همیشه یک باغبان خوب و کاردان باید از وضعیت‌هایی مانند وضعیت خاک و آب و اسیدی و قلیایی بودن و دما و... باغ و زمینش آگاه باشد. تا پیش از این کشاورزان و باغبانان مجبور بودند برای بررسی این پارامتر‌ها خودشان دست به کار شوند و خاک و آب را آزمایش کنند. اما اکنون به لطف حسگر‌های هوشمند "ادین"  تمامی ‌اطلاعات لحظه به لحظه به آنها گزارش می‌شود.
این حسگر هنگامی‌که در مکان مورد نظر نصب می‌شود، با گیاهان و محیط آنجا ارتباط برقرار می‌کند و تمامی ‌اطلاعات مورد نیاز مانند پ.هاش خاک، رطوبت، دما، نور خورشید و آب و دیگر پارامتر‌ها را تا 23 متر مربع دقیقه به دقیقه گزارش می‌دهد.
"ادین" این اطلاعات را به وسیله دیگری که جزء این سیستم است به نام "ابر ادین‌" (Edyn cloud) توسط وای فای منتقل می‌کند و سپس از این وسیله به گوشی باغبان ارسال می‌شود. (که البته باغبان باید آی فون داشته باشد!) 


همچنین قادر است مانند یک باغبان عمل کند و هشدار‌هایی مانند زمان کود دهی و آبیاری را مشخص کند و ضمنا پایگاه داده‌ای شامل اطلاعات کافی برای بهتر پرورش دادن پنج هزار گیاه گوناگون را نیز دارا است. 


این سیستم هوشمند شامل یک شیر آب هم می‌شود. با نصب این شیر در مکان مورد نظر، سیستم با توجه به اطلاعات دریافتی از زمین، کنترل آبیاری را هم به عهده می‌گیرد. 


این نکته هم قابل ذکر است که می‌توان این سیستم را در حالت اتوماتیک به حال خود رها کرد و یا توسط نرم‌افزاری کنترلش کرد. اگر خواستید یکی از این سیستم‌ها داشته باشید باید 80 دلار برای حسگر‌ها و 160 دلار برای شیر آبیاری پرداخت کنید.
و اما نتیجه اینکه با این روند پیشرفت، به تدریج دست انسان از کنترل همه چیز کوتاه می‌شود و کار به روبات‌های هوشمند واگذار می‌شود. البته می‌توان روی آنها کنترل داشت، ولی دخالت مستقیم در کار کمی‌کم رنگ می‌شود. به هر حال این فناوری‌ها در حال رشد هستند و انسان‌ها برای راحتی بیشتر ناچار به استفاده از آنها هستند.
 

منبع مجله دانشمند شماره 612 مهر 1393

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.